diumenge, 2 d’octubre del 2011

Podi en el campionat italià a Mugello

Després de molt bones sensacions amb els entrenaments lliures de divendres, una sortida de pista en la volta ràpida de la qualificació, posava molt costa amunt l’objectiu del podi.
En la cursa del dissabte a la tarda sortint de la desena posició, el de l’Espluga de Francolí no va tenir bon ritme i va estar quasi tota la cursa lluitant per mantenir la posició. Al final creuava a la onzena posició. Primer va ser el suís Niederhauser, segon el japonès Kuroda i tercer el rus Sirotkin.
En la segona cursa del diumenge a la primera volta en Gerard feia dos avançaments i es col·locava vuitè. Tota la resta de la cursa es  mantenia entre la setena i vuitena posició, però molt lluny dels primers.  A la penúltima volta en un incident de cursa ha de sortir el cotxe de seguretat. Això va provocar que alguns pilots tinguessin una acció perillosa amb entrada del “safety” i posteriorment fossin sancionats. Els monoplaces de darrera el cotxe de seguretat es van agrupar però el Gerard no va poder avançar cap pilot a la pista creuant vuitè.  Les posicions en que es va creuar la meta poc tenen a veure amb les posicions finals. Molta feina pels comissaris al final de la cursa. L’italià Agostini i el suís Sirotkin van estar penalitzats amb 25 segons per avançar a la recta final i passaven de segon i quart a quinzè i setzè. Més tard sancionaven al primer classificat Guiotto per frenar violentament i posar en perill el “safety car” i la seguretat dels pilots del darrera. Guiotto es quedava sense punts. Amb tot això Barrabeig quedava com a cinquè classificat en l’europeu i tercer en l’italià.

En el campionat italià a falta solament de les dues curses de Monza, en Gerard és quart amb 99 punts. Podeu veure la classificació completa en el següent enllaç: http://www.acisportitalia.it/public/2011/pdf/classifiche/ABARTH_IT//Campionato_Italiano_Formula_ACI-CSAI_Abarth_CI_F._ACI-CSAI_Abarth,_Classifica_assoluta_piloti.pdf

En el campionat europeu amb quatre curses pendents en Gerard és també quart amb 63 punts. Podeu veure la classificació completa en el següent enllaç: http://www.acisportitalia.it/public/2011/pdf/classifiche/ABARTH_EU//Formula_Abarth_European_Series_FAES,_Classifica_piloti.pdf

En la classificació dels rookies segueix primer amb 126 punts.  Podeu veure la classificació completa en el següent enllaç: http://www.acisportitalia.it/public/2011/pdf/classifiche/ABARTH_EU//Formula_Abarth_European_Series_FAES,_Classifica_esordienti_.pdf